Евгений Кънев, Фейсбук Все по-често чувам изявления на видни лица на

...
Евгений Кънев, Фейсбук Все по-често чувам изявления на видни лица на
Коментари Харесай

Евгений Кънев: България не е Китай, за да има някакъв свой “трети” път

Евгений Кънев, Facebook

 

Все по-често слушам изказвания на видни лица на русофилията и русофилИята, че евентуално живеем в последните дни, когато към момента можеш свободно да изразяваш отзиви, разнообразни от ”официалната ” евроатлантическа линия. Която, представете си, била както Априлската линия на Българска комунистическа партия едно време.

Разбира се, че тази нелепост не устоя рецензия. Нито някой преследва тези хора за друго мнение, нито някой ги е лишил от естрада, нито някой изисква от тях да изповядват полезности, които са им непознати - все отлики на комунистическото време.

Проблемът им е тяхното лично усещане като жертва, когато някой вдигне глас против лъжите, пропагандата и страховите внушения, които вършат през - постоянно платени от нас - национални медии. Т.е хората стачкуват против отхвърли на тези лица да бъдат виновни за делата си.

Как се носи отговорност за делата?

Ако си публицист - като даваш в същото предаване опция за отговор.

Ако си икономист - като не вадиш обстоятелства единствено за тезата ти, а теза за всички обстоятелства.

Ако си политолог - като вкараш интернационалното право в разсъжденията ти, с изключение на прочетеното в съветската литература. Има Такъв Народ.

Но и това не е основното. Когато правиш агитация “срещу ” е отговорно като обществено лице да даваш образци “за ”.

А не да плюеш по Запада непрекъснато и като ти кажат, че си путинофил да викаш - “ама аз не съм за Русия, аз съм за България ”.

Да, някои плоскоземци може и да се вържат, само че въпреки всичко България не е Китай, с цел да има някакъв собствен “трети ” път. Ясно е, че или одобряваме участието в западните съюзи, дружно с техните демократични полезности. Живот, учреден на правила за всички. И подлагаме на критика другите, поради отклонението от тях.

Или като подлагаме на критика Запада демонстрираме с делата си - по какъв начин живеем, в каква валута спестяваме, какви облекла носим, какви коли караме и къде пращаме децата да учат - алтернативата на Запада: Русия и Беларус.

Но без хората да заплащат за избора на тези лица от техните налози за БНР, Българска национална телевизия, Българска академия на науките и прочие

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР